Categorieën
Cases

Productconfigurator voor klein & groot event. Supersnel een tent kunnen samenstellen en een prijsindicatie krijgen

24 Tent

Productconfigurator voor klein & groot event. Supersnel een tent kunnen samenstellen en een prijsindicatie krijgen

Bekijk website →

koppen koffie
780

Looptijd
6 maanden

Wat hebben we voor 24 Tent gedaan?

Bij 24 Tent vind je snel en gemakkelijk de stretchtent voor jouw feest! Het team achter 24 Tent kwam bij Faktor 22 met een uiteengezet plan: met de juiste expertise, ervaring en materialen tot hun beschikking konden zij mooie stretchtenten online aanbieden. Alleen miste er nog één punt: hoe konden ze dit zo gemakkelijk mogelijk maken voor klanten? Faktor 22 realiseerde een website, met complete branding van naam, huisstijl en teksten en een productconfigurator.

Doordat het idee achter 24 Tent al concreet was (online stretchtenten verkopen), kon Faktor 22 snel schakelen. Uiteindelijk stonden drie zaken centraal: de productconfigurator, de website en huisstijl. Hoe makkelijker de productconfigurator aan de voorkant voor de klant lijkt, hoe ingewikkelder hij aan de achterkant in elkaar steekt. Faktor 22 besprak alle nodige stappen met 24 Tent en betrok hen in het maken van een alomvattende productconfigurator, zodat klanten supersnel een tent kunnen samenstellen en een prijsindicatie krijgen. Vervolgens is de website met naam, huisstijl en teksten gecreëerd: een fris, overzichtelijk en modern geheel helemaal in stijl van Faktor 22.

Klant
24 Tent levert stretchtenten aan particuliere en zakelijke klanten, voor kleine en grote evenementen, door heel Nederland. Het team heeft expertise en ervaring in de evenementenorganisatie en -techniek, waardoor zij een gedegen service en de beste materialen kunnen bieden.

Uitdaging
Het idee achter 24 Tent stond en was al heel concreet: online stretchtenten verkopen voor evenementen. Nu moest dit nog door middel van een gebruiksvriendelijk online systeem in de praktijk worden gebracht. Een productconfigurator en bijbehorende moderne website met heldere teksten, pasten hierbij.

Strategie
Faktor 22 ging van start met een pakket aan diensten dat aansloot op het verhaal van Tent 24. Door middel van branding, een website op maat en productconfigurator kon hun merk in de praktijk worden gebracht. Gebruiksvriendelijkheid, overzicht en snelheid staan hierbij centraal.

Resultaat
24 Tent is dé online tentverkoper waar je gemakkelijk in een paar klikken de stretchtent voor jouw grote of kleine evenement huurt. De productconfigurator staat centraal, maar we zijn trots op het complete geheel: van branding tot teksten en webtoegankelijkheid.

Productconfigurator: laat klanten supersnel hun product samenstellen

Een productconfigurator wordt ook wel ¨sales calculator¨ genoemd: een logische naam, want aan de achterkant is het inderdaad een soort rekenmachine. Binnen de configurator zijn samengestelde producten in diverse combinaties verwerkt, zoals: datum x aantal gasten x soort gelegenheid x stijl etc. Al deze categorieën zijn zeer divers en in allerlei combinaties in te delen: er zijn dus heel veel samengestelde producten aan de achterkant van deze complexe configurator verwerkt. Het doel van een dergelijke configuratie is om binnen zeer korte tijd een offerte te kunnen genereren. 

De productconfigurator van 24 Tent zorgt ervoor dat mensen gemakkelijk hun voorkeuren kunnen aangeven en de passende uitkomst snel wordt gecalculeerd. Klanten hoeven niet te wachten op een e-mail met een offerte of contact en overleg met tussenpersonen. Het gehele salestraject wordt dus eigenlijk geschrapt. Ideaal! Maar het is natuurlijk niet zo dat 24 Tent contact met hun klanten schuwt: voor tenten op maat gaan zij juist in gesprek en komen hun mensen met expertise eventueel op bezoek.

Jouw verhaal  > stijlvol, duurzaam & fitted design

Benieuwd hoe onze kijk op jouw bedrijf zich vertaalt naar een stijlvol, duurzaam & fitted design? Vertel ons je verhaal, wij doen de rest.