Categorieën
Cases

Support voor artsen, door artsen: meer dan 5000 betrouwbare, onafhankelijke, overal te bereiken bronnen.

Artsportaal

Support voor artsen, door artsen: meer dan 7.500 betrouwbare, onafhankelijke, overal te bereiken bronnen.

Bekijk website →

Project
Website / Branding

koppen koffie
780

Looptijd
6 maanden

Artsportaal & Faktor 22

Inmiddels 5 jaar geleden klopte Artsportaal bij Faktor 22 aan. Wat destijds begon met een opstapje naar een redesign en nieuwe huisstijl, werd een reis naar een compleet nieuwe website met unieke search engine. Wat deze search engine uniek maakt, is het algoritme.

Uniek algoritme voor de beste zoekresultaten

Dit algoritme is gebouwd op drie pijlers (links, tags, techniek) waardoor met het letterlijke keyword de bronnen op basis van relevantie worden getoond i.p.v. alfabetische volgorde. Met deze veranderingen hebben we al een resultaat geboekt van 500 bezoekers naar 5.000 unieke bezoekers per dag. Maar dit is nog maar het begin: we zijn momenteel bezig met een webapplicatie en gaan de website uitbreiden met meerdere portalen. Zo heeft een arts straks zijn eigen portaal binnen Artsportaal, waarin hij zelf bronnen kan samenvoegen. Dit heeft een toegevoegde waarde op datgene wat huisartsen en huisartsen in opleiding nodig hebben, als het gaat om het vinden van de juiste bron over een bepaalde ziekte of aandoening.

“Ik kan me alleen maar aansluiten bij de vorige recensies. Faktor 22 heeft artsportaal.nl een hele nieuwe richting gegeven en ons huisstijl en website ontwikkeld. Gedurende het gehele proces was Amir altijd laagdrempelig bereikbaar voor overleg waardoor we het project samen konden bijsturen.

De vriendelijkheid, openheid en enthousiasme gecombineerd met vakkennis onderscheidt Faktor 22 van andere bedrijven. We zijn blij en trots op het resultaat en hopen in de toekomst nog vaak te mogen samen werken!”

Thomas Mancini // Arts Portaal

Betrouwbare bronnen zonder reclame of eigenbelang

Op dit moment beschikt Artsportaal over meer dan 7.500 bronnen van verschillende websites. Deze bronnen en websites worden gecontroleerd en geanalyseerd door een panel van experts. Per categorie, relevant voor de zorg, beoordelen zij deze sites. Zo hebben we beschikking over een onafhankelijke groep die op basis van betrouwbaarheid en kloppende informatie de bron en zijn link toelaten. Inmiddels zijn er 30 verschillende sites die door het panel als duidelijk, transparant en niet commercieel zijn beoordeeld. Daarbij schrijft het panel of Artsportaal niet zijn eigen bronnen: er komt dus ook geen eigenbelang bij kijken.

Klant
Artsportaal. Een startpagina, kennisbank en zoekmachine in één; voor artsen door artsen. Huisartsen gebruiken artsportaal.nl als informatieve ondersteuning voor, tijdens en na een consultatiegesprek.

Uitdaging
Een onafhankelijke, betrouwbare zoekmachine tot stand brengen die overal gratis bereikbaar is voor artsen. Onafhankelijk, door middel van bronnen zonder commerciële belangen. Betrouwbaar, door middel van bronnen die worden beoordeeld door een expertpanel.

Strategie
Een panel van experts zorgt voor een selectie van betrouwbare, onafhankelijke bronnen. Door middel van het unieke algoritme komen de juiste bronnen bij de juiste vraag (keyword) terecht. De 3 pijlers (links, tags, techniek) genereren samen een unieke score per zoekopdracht.

Resultaat
Een unieke zoekmachine voor artsen door artsen met betrouwbare informatie die continu wordt geüpdatet. Artsportaal is van 500 bezoekers naar 5.000 bezoekers per dag gegaan en beschikt over meer dan 7.500 betrouwbare bronnen. En dat is nog maar het begin.

Wat is Artsportaal en hoe werkt het?

Als we het zo simpel mogelijk proberen samen te vatten, is Artsportaal een startpagina, kennisbank en zoekmachine in één; voor artsen door artsen. Dit betekent dat huisartsen de zoekmachine van Artsportaal.nl kunnen gebruiken als een informatieve ondersteuning voor, tijdens en na het consultatiegesprek.

Simpel gezegd, simpel gedaan? Voor de gebruiker wel, achter de schermen niet.

De arts ziet:
1 platform: Eén portal als startpunt tijdens het werk.
7 portalen: Artsportaal, coronaportaal, aiosportaal, pohportaal, soportaal, avgartsportaal, sehportaal
>7.500 informatiebronnen: Alle medisch relevante informatie binnen handbereik

Faktor 22 ziet:
Een uniek algoritme die aan de basis ligt van de website.

Onafhankelijk, betrouwbaar, overal gratis beschikbaar

Onafhankelijk
Artsportaal is een stichting en volledig farma-vrij. De inhoud en samenstelling van onze bronnen zijn niet beïnvloed door commerciële partijen.

Betrouwbaar
De verstrekte informatie is afkomstig van beroepsgroepen, overheidsinstanties en non-profit organisaties en wordt beoordeeld door een expertpanel. Artsportaal wordt gemaakt door artsen voor artsen.

Gratis beschikbaar
Artsportaal is overal gratis beschikbaar: in de praktijk, het ziekenhuis, de huisartsenpost of thuis. Ga direct aan de slag zonder in te loggen, op pc of mobiel.

Hoe werkt de artsportaal zoekmachine?

Via een complexe berekening, met het unieke algoritme als basis. Links naar bronnen die zorgvuldig zijn uitgezocht en toegevoegd worden nauwkeurig geïndexeerd en van metadata voorzien. Nadat een zoekopdracht is ingevoerd, wordt de database razendsnel geraadpleegd en genereert de zoekmachine op basis van het algoritme een zoekresultaat. Daarna krijgen de bronnen een positie (of ranking) op basis van de unieke artsportaal-algoritmes, die met elke zoekopdracht verschilt vanwege de telkens nieuwe berekening.

Het algoritme: 3 pijlers
Het Artsportaal-algoritme bestaat uit 3 pijlers: links, tags en techniek. De 3 pijlers genereren samen een unieke score per zoekopdracht. Soms zullen de signalen uit de ene pijler zwaarder wegen dan de andere, en in een andere situatie is het weer andersom.

Continue updates
De artsportaal database blijft altijd up-to-date door middel van handmatige controles en slimme ICT-oplossingen. Er vinden soms zelfs dagelijks updates plaats, waarvan sommige klein, andere groot. De grote updates worden altijd opgeleverd in versies.

Stel ons je hulpvraag, wij doen de rest.

Op zoek naar een innovatieve gebruiksvriendelijke oplossing voor jouw website met search engine?