Categorieën
Nieuws

DirectAdmin wordt geïnstalleerd met PHP en CLI opties

Hoe suPHP installeren

DirectAdmin wordt geïnstalleerd met PHP en CLI opties

Als je DirectAdmin gebruikt op je server en je draait WordPress websites, dan kan het zijn dat je bij iedere WordPress update, plugins, etc. steeds je ftp-gegevens moet ingeven. Dit is best irritant en hoort eigenlijk niet zo te werken.

DirectAdmin wordt geïnstalleerd met PHP en CLI opties. Hiermee kunnen PHP scripts draaien als apache gebruiker. Dit veroorzaakt ook conflicten met de rechten van de (sub)mappen op de website omdat andere zaken als gebruiker van dat account worden geschreven.

Dit laat zich betrekkelijk eenvoudig oplossen door suPHP te installeren. SuPHP helpt PHP te draaien als de locale gebruiker (eigenaar). DirectAdmin ondersteunt suPHP zonder al te veel problemen. Je kunt onderstaande stappen volgen om suPHP in te schakelen in de DirectAdmin. Vanuit de console:

cd /usr/local/directadmin/custombuild/
./build clean
./build update
./build set php5_cgi yes
./build set php5_cli no
./build all d
./build rewrite_confs

Hiermee heb je suPHP geïnstalleerd op de server. Mogelijk moet je de webapps herschrijven als je ‘internal errors’ krijgt, maar meestal is dit niet het geval. Bijvoorbeeld op deze manier:

./build roundcube./build squirrelmail
./build phpmyadmin

Zorg ervoor dat alle mappen die 0777 rechten hebben worden herschreven naar 0755 en dat alle PHP-scripts met 0777 rechten worden herschreven naar 0644 permissions. Anders krijg je ’500 internal server errors’ op je websites.

Jouw verhaal  > stijlvol, duurzaam & fitted design

Benieuwd hoe onze kijk op jouw bedrijf zich vertaalt naar een stijlvol, duurzaam & fitted design? Vertel ons je verhaal, wij doen de rest.