Progressive web app

Het beste van een app en website, in 1?

Dat is de progressive web app! Dit is een mobiele website met kenmerken van een native app. De native app is een app, zoals je die kent: je installeert deze vanuit een appstore op je mobiele telefoon. Een progressive web app hoef je echter niet te installeren. Je opent de app via je browser en hebt direct toegang. Met een web app ervaar je dus the best of both worlds: de voordelen van een website én app.

Ionic, Angular, Symfony

Wij creëren progressive web apps door gebruik te maken van framework-programma´s zoals Ionic, Angular en Symfony. Neem bijvoorbeeld Ionic, een framework en open source waarbinnen we de web app designen. Dit programma heeft ook een uitgang om de gemaakte web app als native app op te slaan in iOs en Android: er zijn dus veel overeenkomsten.

Progressive vs. Native

De progressive web app is een applicatie, gekoppeld aan je site. Als je deze opslaat op je telefoon, slaat het op als een web app. Je hebt hierdoor het gevoel dat het een app is: het ziet er grotendeels ook zo uit, maar is toegankelijk via je browser. Native apps zijn geschreven voor iOs of Android, maar jouw web app hoef je niet te publiceren naar een app-store. Je hebt het helemaal zelf in beheer, wat op den duur veel kosten en tijd kan schelen. Je zit bijvoorbeeld niet met abonnementskosten of oponthoud tijdens lange updates. Maar er zijn nog veel meer voordelen!

Voordelen van een progressive web app

Wat zijn de voordelen van een website die eruit ziet als een app? We hebben er een aantal op een rijtje gezet:

Snelle laadtijd, divers gebruik

Doordat de progressive web app in een browser laadt, minder data verbruikt en niet geïnstalleerd hoeft te worden, is het gemakkelijk beschikbaar voor diverse gebruikers en laadt het snel in.

Veilig en goedkoop

De web app werkt via een browser en daarmee via een beveiligde verbinding (https). Je bent geen extra kosten kwijt, omdat je niet verbonden bent aan een app store.

Installeren voor offline gebruik

Wanneer je een web app door middel van een snelkoppeling op het startscherm van je telefoon plaatst, is deze in principe geïnstalleerd. De cache is bewaard en de app is offline te gebruiken.

Makkelijk delen

De web app is simpelweg via een URL te delen. Hier komen geen installaties aan te pas. Een voordeel hiervan is dat er geen gegevens achterlaten hoeven te worden en ook niet worden getraceerd.

Google-indexatie

De web app en zijn pagina´s worden door Google gezien als een website. Hierdoor kan het worden geïndexeerd, wat de vindbaarheid vergroot.

Responsive

Een web app is responsive. Oftewel: het werkt op ieder apparaat en is hier goed zichtbaar voor iedereen.

App-achtig

De web app lijkt op een native app. De interface, interacties en navigatie zijn vergelijkbaar.

Notificaties

Zorg voor interactie met jouw gebruikers door middel van push notificaties. Dit kun je zelf via je systeem doen en is goedkoper, veiliger en sneller dan een native app.

Progressive web app laten maken?

Kortom: met een progressive web app geniet je van de voordelen van een app én website, zonder dat je afhankelijk bent van app stores. Wil je graag weten welke voordelen specifiek voor jouw bedrijf gelden? Laten we dan eens praten over jouw doelen en nader bekijken hoe een web app hierop aansluit. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!