Categorieën
Nieuws

SSL Certificaat – Ben jij al klaar voor HTTPS en SSL? Wat is een SSL certificaat?

SSL Certificaat – Ben jij al klaar voor HTTPS en SSL?

Wat is een SSL certificaat?

De afkorting SSL staat voor Secure Sockets Layer, in Jip en Janneke taal: SSL zorgt voor een beveiligde verbinding tussen browsers en websites. Daardoor blijft de informatie die tussen de server en de browser wordt verstuurd (vanaf je computer via het internet) privé. Aangezien het internetverkeer niet versleuteld is, loop je dus eigenlijk altijd het risico dat anderen mee kunnen kijken bij het versturen van bepaalde gegevens. Door middel van versleuteling door SSL wordt dit dus voorkomen. 

Tegenwoordig wordt met een slotje in de adresbalk aangegeven of de site beveiligd is. Je ziet hier dan meestal een groen slotje vóór de URL of er wordt gebruik gemaakt van https://, waarbij de ‘s’ staat voor secure en je er vanuit mag gaan dat de site beveiligd is.

Eén SSL certificaat voor iedereen?

Uiteraard zijn er weer verschillende mogelijkheden. De SSL certificaten zijn er in verschillende prijscategorieën, zodat je kunt kiezen wat jouw voorkeur heeft. Wil je bijvoorbeeld wel dat je site beveiligd is, dan kun je kiezen voor enkel het slotje in de adresbalk. Wie voor de professionelere look gaat en een EXTENDED VALIDATION (EV) neemt, krijgt naast een groene adresbalk ook de bedrijfsnaam te zien.
Ook is het belangrijk om bij het gebruik van meerdere (sub)domeinen te denken aan een wildcard certificaat, zodat je voor alle sites dezelfde beveiliging kunt garanderen.

SSL, HTTPS & SEO

Google heeft een aantal jaar terug besloten ook de HTTPS en SSL (beveiligde verbindingen) mee te laten wegen in deze ranking. Dus wil je hoog blijven staan in de zoekresultaten op Google, zodat klanten jouw site snel vinden? Stap dan over en beveilig je site. Met name sites waarbij gevoelige informatie (adres- en betaalgegevens) in formulieren worden verzonden doen er goed aan zich te verdiepen in de mogelijkheden van SSL. Voor webwinkels is het voeren van een SSL certificaat wettelijk verplicht. 

Waar kan ik terecht voor een SSL certificaat?

Faktor 22 staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Dus ook bij de veiligheid van de sites van onze klanten zetten we net dat stapje extra om te zorgen dat iedereen met een goed gevoel verder kan.

Wij adviseren iedereen die graag informatie wil over het beveiligen van zijn/haar website om vrijblijvend contact op te nemen via info@faktor22.nl of 024 20 22 190. Het is voor ons een kleine moeite om advies op maat te leveren. Is de site ondergebracht bij een hostingpartij die SSL ondersteunt? Dan kunnen wij redelijk eenvoudig het certificaat voor je website regelen en installeren. Zo niet, dan kunnen wij je helpen bij het overstappen naar een geschikte hostingpartij. Bij een WordPress site zijn de wijzigingen eenvoudig door te voeren en kunnen wij je vrij snel helpen.

Vergeet niet dat dit certificaat jaarlijks dient te worden verlengd! Bij een betalingsachterstand verlies je bijvoorbeeld je veilige status en kan het zijn dat sommige browsers je site niet meer weergeven. Blijf vindbaar – bel Faktor 22 voor je SSL certificaat!

Jouw verhaal  > stijlvol, duurzaam & fitted design

Benieuwd hoe onze kijk op jouw bedrijf zich vertaalt naar een stijlvol, duurzaam & fitted design? Vertel ons je verhaal, wij doen de rest.