Veelgestelde vragen

Support nodig?

Heb je een vraag? Iets te melden? of een probleem? Meld jouw vragen dan in ons Ticket Systeem.

Moet ik al een domeinnaam hebben?

Nee, dat hoeft niet, mag wel. Faktor 22 kan dit voor je registeren, je krijgt dan jaarlijks een factuur van Faktor 22.

Hosting?

Als “full-service” leverancier hebben we bij Faktor 22 ook hosting in eigen hand genomen. We besteden dit onderwerp dus niet uit, maar beschikken zelf over een professionele hosting omgeving die we tot in de details kennen, en waarvan we de kwaliteit tot in elk van die details kunnen garanderen.

Wat is een cms?

Met een content management systeem (CMS) kan de inhoud van een website (de ‘content’) door de gebruiker worden beheerd (‘management’). Met een CMS kun je pagina’s toevoegen, pagina’s wijzigen, pagina’s verwijderen, plaatjes uploaden en op de pagina plaatsen, filmpjes plaatsen op een pagina, links aanleggen naar andere webpagina’s etc.

Als gebruiker hoef je hiervoor geen kennis te hebben van programmeertalen. Het lijkt op het werken met een office-programma. Bij WordPress kun je bovendien widgets plaatsen in speciaal daarvoor bestemde ruimtes, menu’s aanmaken, wijzigen en verwijderen en de functionaliteit van je website uitbreiden met plugins.

Bij sommige themes van WordPress zijn er nog veel meer opties in het CMS ingebouwd, waarmee je de layout van de website kunt wijzigen, kleuren, lettertypes en achtergrondafbeeldingen kunt aanpassen en soms nog veel meer.

Hoe veilig is WordPress?

Geen enkele website of CMS is 100% veilig. Zelfs websites van de grootste bedrijven en banken zijn gehackt. Veiligheid is dus een relatief begrip. In de huidige versie van WordPress is de veiligheid behoorlijk goed geregeld.

De grootste veiligheidsrisico’s ontstaan door de installatie van onveilige themes en plugins en door het gebruik van onveilige gebruikersnamen en wachtwoorden. Zo is het beslist geen goed idee te googelen op “wordpress theme” en dan lukraak een van de themes op de eerste resultatenpagina te installeren.

Deze themes zijn bijna allemaal voorzien van kwaadaardige code. Themes die je via wordpress.org downloadt zijn in principe veilig. En themes die Faktor 22 voor je installeert/ontwikkelt uiteraard ook!

Houden jullie rekening met gebruiksvriendelijk website voor iedereen, met of zonder beperking?

Bij Faktor 22 willen wij niemand buitensluiten. Wij bewerkstelligen dit onder meer door al onze websites en applicaties toegankelijk te maken.

Een verbeterde webtoegankelijkheid is prettig voor iedereen! Of je nu een beperking hebt of niet. Er wordt extra goed nagedacht over de structuur en navigatie van je website, waardoor iedereen een betere gebruiksvriendelijkheid ervaart. Dit kan zorgen voor een stijging van je omzet, een besparing op je kosten en minder klantverloop.

Houden jullie rekening met zoekmachines zoals Google?

Ja, dat hoort er natuurlijk bij: als je een website hebt moeten ze je kunnen vinden. Samen bekijken we welke zoekwoorden belangrijk voor je zijn, en hoe we je website zo zoekmachine-vriendelijk kunnen maken.

Als je je teksten zelf wilt schrijven, geven wij je een aantal richtlijnen die je vindbaarheid kunnen verhogen.

Kan ik zien hoeveel mensen mijn website bezoeken?

Dat kan. Maar in welk detail hangt van een aantal dingen af. Als je een WordPress Website hebt laten maken door Faktor 22, kunnen we Google Analytics voor je toevoegen.

Wat kost een website?

Op deze (begrijpelijke) vraag is geen eenduidig antwoord te geven. Gemiddeld kost een informatieve website tussen 2.500,- en 10.000,- euro. De kosten van het ontwikkelen van een website is sterk afhankelijk van de complexiteit en variatie in Webdesign, toepassingen en applicaties.

Op basis van een oriënterend gesprek brengen we de wensen en doelstellingen in kaart en maken we een vrijblijvende offerte met een inschatting van de te besteden uren.

Domeinnaam forwarden?

Wil je een domeinnaam verwijzen naar een andere locatie op internet, bijvoorbeeld naar www.mijnsite.nl/hallo. Neem contact met ons op, wij helpen je graag hiermee.

Prijzen

Duidelijkheid is belangrijk, dat vinden wij óók. Echter ontdekken we graag éérst wat je wensen zijn alvorens we iets over de prijs gaan zeggen. Op voorhand willen we kwijt dat onze filosofie altijd betaalbaar is, we door onze expertise altijd minder tijd nodig hebben dan een ander, ons uurtarief 100,- bedraagt, we al vanaf 50,- in actie komen, een website vanaf 2500,- gebouwd wordt, volledig maatwerk vanaf 7.500,- kan én niemand anders dezelfde prijs-kwaliteitverhouding weet te presteren.

Daarnaast vinden we de filosofie en denkwijze belangrijker dan de euro.

Website nodig? Let’s talk!

Wil jij groeien en doorgroeien met een nieuwe website? Kom dan een keertje praten. In ons kantoor in Nijmegen brengen we jouw idee en onze skills samen. Je staat in het proces direct met ons in contact en hebt altijd een betrokken rol.