Webapplicaties

Waar technologie en bedrijfsstrategie samenkomen.

Een webapplicatie dient als het digitale hart van de organisatie. Het gaat verder dan slechts een online tool; het stroomlijnt bedrijfsprocessen, optimaliseert diensten, en versterkt de digitale aanwezigheid. Of het nu gaat om het verbeteren van klantinteracties of het efficiënter maken van interne workflows, webapplicaties worden een integraal onderdeel van de organisatiestructuur. Door menselijke interventies te minimaliseren, blijven kosten beheersbaar terwijl de capaciteit voor groei wordt geoptimaliseerd, zonder de noodzaak van extra personeel. Samen definiëren we doelen, stellen een plan op en bepalen de strategie om deze te bereiken.

Webapplicaties
16 +

koppen koffie
4.000 +

Expertise
15 jaar

Onze technische stack: bouwen op een solide basis

In de snel evoluerende wereld van webontwikkeling is het kiezen van de juiste technische stack van cruciaal belang. Ons team heeft jarenlange ervaring in het selecteren en combineren van de beste technologieën, zodat elk project kan schitteren, zowel qua prestaties als betrouwbaarheid.

  • CMS-platformen: Wij zijn bekend met open-source CMS-oplossingen zoals WordPress, Drupal en Typo 3, ideaal voor bedrijven die een gestroomlijnde contentbeheerervaring nodig hebben.
  • Eigen CMS-ontwikkeling: Voor complexere projecten waar maatwerk essentieel is, zijn we in staat om een op maat gemaakt CMS te ontwerpen en ontwikkelen, volledig afgestemd op de unieke eisen van het project.
  • Frontend: We benutten moderne frontend technologieën zoals React, Vue.js en Angular voor interactieve en responsieve gebruikerservaringen.
  • Backend: Met solide technologieën zoals Node.js, Django en Ruby on Rails bouwen we robuuste en schaalbare webapplicaties.
  • Databases: Afhankelijk van de projectbehoeften kiezen we voor SQL-oplossingen zoals PostgreSQL en MySQL, of NoSQL-opties zoals MongoDB.
  • DevOps: Onze processen worden ondersteund door moderne DevOps-tools en best practices, waaronder Docker, Kubernetes en Continuous Integration/Continuous Deployment (CI/CD) pipelines.

Met deze technische stack garanderen we dat elke webapplicatie of website voldoet aan de huidige industriestandaarden en is voorbereid op toekomstige groei en schaalbaarheid. We zijn er trots op dat we voorop lopen in technologische innovatie, en onze klanten plukken daar de vruchten van.

Webapplicaties op maat: van strategie tot optimalisatie

Na goedkeuring van het plan volgt een grondig onderzoek, resulterend in een gefundeerd advies. De volgende fase zet deze strategie om in een consistent en toegankelijk design. Gedurende de ontwikkeling ligt de nadruk op agile werken in korte sprints van 1 tot 3 weken om een Minimal Viable Product (MVP) te realiseren. Dit zorgt ervoor dat resultaten snel zichtbaar, getest en van feedback voorzien kunnen worden. Ook na lancering blijft de focus op doorlopend beheer en optimalisatie.

Meer weten? Snappen we! Lees verder hieronder of stel ons een vraag →

Onderzoek, ontwikkeling en systeem borgen

Bij Faktor 22 omarmen we de Agile aanpak, specifiek de Scrum-methode. Onze kleine teams werken in korte sprints van 1 tot 3 weken aan de webapplicatie, wat zorgt voor directe feedback en flexibiliteit.

Het traject begint met het testen van “Lo-fi” prototypes om high-level concepten te valideren, los van gedetailleerd visueel design. Bij positieve respons schakelen we over naar de “Hi-fi” prototypes voor een nauwkeurige voorstelling van de eindapplicatie. Na deze fasen start de ontwikkeling van de webapplicatie, waarbij uitgebreide tests, een release en evaluatie volgen. Uiteindelijk waarborgen we het systeem voor stabiliteit en betrouwbaarheid.

Doorontwikkeling

Tijdens het creëren van een webapplicatie kunnen nieuwe ideeën of aanpassingen naar boven komen. Dit anticiperen we en zorgen ervoor dat hier flexibel op ingespeeld kan worden. Op basis van vervolgonderzoek kan jouw webapplicatie verder evolueren en uitbreiden.

Digitale toegankelijkheid: meer dan een standaard

Toegankelijkheid (WCAG 2.0) staat bij ons voorop bij de ontwikkeling van webapplicaties. We garanderen een optimale gebruikservaring, zodat elke gebruiker, ongeacht eventuele beperkingen, onze applicaties moeiteloos kan benutten.

Een toegankelijke applicatie draagt bij aan meer dan alleen ethische verantwoordelijkheid: het verbetert gebruikerstevredenheid, verlaagt kosten en bevordert klantloyaliteit. Ons streven is constant: het handhaven van deze hoge norm.

User Experience (UX) voor Webapplicaties

Gebruikers staan centraal bij Faktor 22. We zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van webapplicaties die intuïtieve en vlotte interacties waarborgen. Dankzij een diep begrip van gebruikersbehoeften optimaliseren we navigatie en interface. Zo realiseren we een platform waar gebruikers efficiënt en zonder obstakels hun doelstellingen kunnen behalen.

Samenwerking, transparantie en doelgerichtheid

Scrum als werkmethode scherpt onze effectiviteit. Door taken in overzichtelijke delen te verdelen, krijgen we snel inzicht in voortgang. Met korte communicatielijnen en intensieve samenwerking binnen onze compacte teams, versterken we betrokkenheid en behouden we focus. Bij Faktor 22 vormt deze methode de ruggengraat van elk project.

Behoefte aan een webapplicatie? Let’s talk!

Is een webapplicatie de oplossing voor bedrijfsgroei? Of nog aan het verkennen welke meerwaarde het kan bieden? Breng een bezoek aan het kantoor in Nijmegen. Samen worden doelen geëvalueerd en bekeken hoe een webapplicatie daaraan kan bijdragen.