Categorieën
Cases

Stijl en overzicht: online strategie in de vorm van rebranding en een nieuwe website in balans.

ID Dance

Stijl en overzicht: online strategie in de vorm van rebranding en een nieuwe website in balans.

Bekijk website →

koppen koffie
120

Looptijd
2 maanden

Wat hebben we voor ID Dance gedaan?

ID Dance is een dansschool met drie locaties in Nijmegen en Lent. De dansschool biedt inmiddels maar liefst 13 soorten danslessen aan voor jong en oud. De school is modern, laagdrempelig en divers, maar willen graag een groter bereik creëren. Faktor 22 voelde zich daarom geroepen om eerst de online zichtbaar te verbeteren, door hun identiteit beter naar voren te brengen en het geheel overzichtelijk te maken. Een project helemaal in het straatje van Faktor 22!

Roel Willems

Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit, Waarde

Wauw! Faktor 22 heeft een briljante website opgeleverd waar onze dansschool nodig aan toe was. Vanaf het eerste gesprek had Amir goed in de gaten waar voor ons mogelijkheden en kansen lagen. Faktor 22 beheerst de meest recente toepassingen en techniek tot in de puntjes. Alle adviezen en suggesties waren dan ook een schot in de roos. Met als resultaat onze nieuwe site id.dance waar we superblij mee zijn en we weer een hele tijd vooruit kunnen.

We maakten een website op maat met een complete rebranding, waarvoor de kleuren van het logo als uitgangspunt zijn genomen. Het rood en zwart oogt stoer en past bij de diverse dansstijlen, maar met voldoende witruimte blijft het overzichtelijk, fris en geschikt voor de webtoegankelijkheid. De foto´s op de website zijn ook tot deze nieuwe stijl omgegoten en geven de website dat beetje extra persoonlijkheid. Er is meer overzicht gecreëerd door de lessen goed naar voren te brengen en inzichtelijk te maken met het geïntegreerde rooster. Zo zien bezoekers en leden van de dansschool gemakkelijk en snel wanneer lessen plaatsvinden.

Klant
ID Dance is een dansschool met 3 locaties in Nijmegen en Lent. Zij zochten naar een nieuwe online strategie in de vorm van rebranding en een nieuwe overzichtelijke website. Met meer online zichtbaarheid hopen zij de offline toegankelijkheid te verbeteren.

Uitdaging
Door middel van rebranding wil ID Dance nog toegankelijker en zichtbaarder worden voor jongeren in Nijmegen en Lent, maar tegelijkertijd ook scholen en organisaties aanspreken. Er worden diverse lessen aangeboden, die inzichtelijk en overzichtelijk dienen te worden.

Strategie
We kiezen voor een moderne, frisse huisstijl waarin de kleuren van het logo (zwart en rood) de boventoon voeren, met voldoende witruimte. We zorgen ervoor dat het lesaanbod goed naar voren komt en het rooster gemakkelijk inzichtelijk wordt. We maken een overzichtelijk, responsive en accessible geheel: toegankelijk voor alle apparaten en mensen met een beperking.

Resultaat
Met de nieuwe website en rebranding komt de identiteit van ID Dance nu mooi naar voren! De stijl en foto´s ademen het karakter, terwijl de informatie voldoende overzicht en inzicht biedt. Met de nieuwe website wordt ID Dance online zichtbaar, wat offline resulteert in een breder publiek en nog meer nieuwe leden die de drempel over dansen!

Webtoegankelijkheid: online accessibility

In alle projecten van Faktor 22 staat webtoegankelijk op de voorgrond. We ontwerpen onze websites altijd volgens de maatstaven van online accessibility, en dat is bij de website van ID Dance niet anders geweest. Dit betekent dat alle mensen, dus ook (en juist!) mensen met een beperking, zich fatsoenlijk door de website kunnen navigeren. We houden bijvoorbeeld rekening met de grootte en afstand van de letters, kleurgebruik op de pagina´s, buttons en tekst.

Jouw verhaal  > stijlvol, duurzaam & fitted design

Benieuwd hoe onze kijk op jouw bedrijf zich vertaalt naar een stijlvol, duurzaam & fitted design? Vertel ons je verhaal, wij doen de rest.